dilluns, 6 d’agost del 2012

9- Turisme científic: Casa de l´Ós dels Pirineus


El passat 22 de juliol es va inaugurar oficialment la Casa de l’Ós dels Pirineus, el primer centre d’interpretació sobre l’espècie a Catalunya. Aquest nou equipament ocupa l’històric edifici de Casa Sastrés d’Isil, que s’ha transformat en un espai de divulgació innovador sense perdre la seva estructura original.

L’espai acull una exposició amb mòduls interactius que explica de forma lúdica diversos aspectes de la vida del plantígrad als Pirineus, un documental amb espectaculars imatges inèdites i d’alta qualitat i una botiga amb marxandatge sobre l’ós. Paral·lelament, l’equipament acollirà exposicions temporals vinculades al territori i un punt d’informació del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La visita a la Casa de l’Ós dels Pirineus es pot completar recorrent, preferentment amb un dels guies de l’equipament, un dels dos itineraris que transcorren pels voltants del poble i la ribera d’Isil.


En l'aula virtual adn-dna.net es poden consultar recursos sobre: ecologia, biodiversitat, educació ambiental, botànica, inmunologia, genètica,... que poden facilitar la comprensió de l'ecosistema que podem observar en el Parc Natural de l'Alt Pirineu.


La Casa de l’Ós dels Pirineus és una iniciativa d’Accionatura i la Fundación Oso Parco que compta amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural), l’Ajuntament de l’Alt Àneu i l’EMD d’Isil i Alós. La iniciativa ha rebut el suport econòmic del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, Endesa i l’Obra Social “la Caixa”.
 
Aquest estiu no us podeu perdre la visita a la Casa de l’Ós dels Pirineus, és oberta tots els dies entre les 10 i les 14h i les 16 i les 20h. Per a més informació consulteu el web www.accionatura.org
Font: Parc Natural de l'Alt Pirineu

Altres propostes de turisme científic es poden consultar en el bloc adn-dna.

Els lectors del blocs: adn-dna, biologia i naturalesa i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb aquesta visita.
Related Posts with Thumbnails